top of page

DOLCE MELANCHOLIAWim Maeseele luit

Kamerkoor El Grillo Inge Bollaert muzikale leiding


zaterdag 1 juli 2006 Cultuurkapel Sint-Vincent, Gent
DOLCE MELANCHOLIA

Zomeravonddrink met muziek uit het cinquecento


Een mens mag al eens poëtisch worden, vinden wij. De zomer staat voor de deur en de zuiderse zon die ons af en toe verwent, doet ons verlangen naar een tijd en een plek waar onze gedachten, schijnbaar onbekommerd, mogen afdwalen naar de volmaakte rust van de herinnering.

Diezelfde zonnestralen voeren ons mee naar het Italiaanse cinquecento, de zestiende eeuw, waarin duizenden madrigalen en villanellen, soms verheven, soms naïef, doordrongen waren van de geest van Petrarca en de gesmoorde kreten van een even onbestemd als concreet gevoel: de zoete melancholie, la dolce melancholia.

Daarheen willen we ook u graag brengen tijdens de allereerste zomeravonddrink van Kamerkoor El Grillo op zaterdag 1 juli 2006 in de Cultuurkapel Sint Vincent in Gent. Twee keer die avond brengen wij hetzelfde concert gevolgd door een drink.

De geniale muziek van Orlandus Lassus, Cypriano de Rore of Luca Marenzio laten u moeiteloos verzinken in eigen gepeins. Een glas koele witte wijn achteraf en misschien worden we deelachtig?

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page